Geleceğe Yön Ver Uzmanlık Programları Başvuruları - Milli Teknoloji Akademisi

by Özcan Bahadıroğlu | Eyl 12, 2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla Yapay Zeka, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı alanlarında eğitim programları hayata geçirilmiştir.
Değerli öğrencilerimiz,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla Yapay Zeka, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı alanlarında eğitim programları hayata geçirilmiştir. 
 
2023-2024 eğitim döneminde Yapay Zeka Uzmanlık Programına 5.401 başvuru alınmış ve temel eğitime kabul edilen 720 öğrenci arasından ders katılımı ve sınav başarısı doğrultusunda 120 senkron, 380 asenkron olmak üzere toplam 500 öğrenci uzmanlık eğitimi almıştır. 2024-2025 eğitim döneminde ise Yapay Zeka Uzmanlık Programı ile birlikte Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı Uzmanlık Programları olmak üzere 3 odak alanda geliştirilmiş eğitim programları uygulanacaktır.
 
Yapay Zeka odak alanında Arçelik, Baykar, Cezeri, Havelsan, Huawei, Tübitak paydaşlığı ile Veri İşleme ve Entegrasyon Uzmanlığı Eğitimi, Otonom Sürüş Teknolojileri odak alanında Aselsan, AVL, Baykar, Fev Türkiye, Ford, Togg, Tübitak paydaşlığı ile Otonom Sistem Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi, Çip Tasarımı odak alanında Ankasys, Electra IC, Elevation, Tütel,Yongatek paydaşlığı ile Sayısal Tasarım ve Doğrulama Uzmanlığı Eğitimi verilecektir.
 
Eğitim programları, üniversitelerin ilgili bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, 5 hafta temel eğitim ve 25 ila 30 hafta sürecek uzmanlık eğitimi şeklinde planlanmıştır. Ders müfredatı, belirtilen program başlıkları çerçevesinde, paydaş firmalar tarafından öğrencilere sunulacaktır.
 
Program boyunca öğrenciler eğitim kapsamında ara proje ve bitirme projesi hazırlayacaktır. Aynı zamanda tüm süreçte öğrencilerimize program paydaşlarımız tarafından mentorluk desteği verilecektir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere eğitim aldıkları firmalar tarafından staj imkanı sağlanacaktır.
 

Gerçek dünya projeleri üzerinde çalışma fırsatı, ileri teknoloji konularında derinlemesine bilgi edinme şansı, sektördeki önde gelen uzmanlarla ağ kurma imkânı için ileri teknolojiye ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencileri Milli Teknoloji Akademisi'nin portalından başvuru yapabilmektedir. Son başvuru tarihi 23 Eylül 2024'tür.

Başvuru için detaylı bilgi » https://www.milliteknolojiakademisi.gov.tr/tr/uzmanlik-programlari-basvurulari-basladi

İTÜ Elektrik - Elektronik Fakültesi

ee-anasayfa

Fakültemiz geçmişte ülkemizde gerçekleştirdiği,

  1. Tüm yurttaki elektrifikasyon çalışmaları
  2. İlk yüksek gerilim laboratuvarı
  3. İlk Televizyon Yayını
  4. İlk stereo radyo yayını
  5. İlk mikroelektronik laboratuvarı ve mikro­chip (kırmık) üretimi.

öncü çalışmaların yanı sıra yetiştirdiği kaliteli mühendis ve bilim insanı topluluğu ile de haklı bir ün kazanmıştır.